„СОЦИАЛИЗЪМ XXI ВЕК“:
НОВ ТЕЖЪК УДАР ВЪРХУ ИЗКОННАТА СОЦИАЛНА СЪЩНОСТ НА БСП

За първи път от 1990 г. до днес Националният съвет на БСП няма свои ясни политически послания за 1 май и няма да бъде съорганизатор на традиционния протестен митинг и Празник на левия печат в София.

0
587

В навечерието сме на Първи май – Ден на труда и на международната работническа солидарност. Повече от 130 години неговото отбелязване свързваме с  борбата за 8-часов работен ден, по-добри условия на труд и справедливо заплащане, за защита на човешките права, за справедлива държава и солидарно общество. През 2022 година това ще бъде преди всичко и ден на борбата за мир и истинска демокрация, срещу последиците от всеобхватните кризи, притиснали света, Европа и България през последните години.

„За нас темата с цените, инфлацията и доходите е абсолютно номер едно във вътрешен план“, заяви наскоро Председателката на БСП. Ако това е вярно – каква по-добра възможност от това на 1 май да призовеш своите членове и последователи да се включат в мащабни публични прояви в защита на техните права и интереси, да насочиш вниманието на обществото към трудовите, социалните и икономическите проблеми на българските граждани и  решенията, които като социална партия предлагаш.

Да, но не!  Безпрецедентно – точно сега това няма да стане!  За първи път от 1990 г. до днес Националният съвет на БСП няма свои ясни политически послания за 1 май и няма да бъде съорганизатор на традиционните за БСП на този ден Първомайски протестен митинг и Празник на в. „Дума“ и левия печат в София. Декларации, но не и реални действия за друга икономическа и социална политика. Какъв празник на левия печат със смачкания дух на Продевата „Дума“, превърната заедно със „свободната телевизия“ в обслужващи К. Нинова и сие медии?!? Това е нов тежък удар върху изначалната социална същност на БСП и поредно изтръгване от нейните идеологически корени, умъртвяване на борбения й дух и откъсване от естествената й среда и значима роля.

Ние, от Платформа „Социализъм ХХІ век“, възразяваме остро срещу това поредно позорно решение на Корнелия Нинова и подчиненото й обкръжение. Призоваваме социалистите и всички лявомислещи български граждани да отбележим по достоен начин 1 май, да излезем масово на улицата и силно да заявим нашите искания за мир и сигурност, за реална антикризисна икономическа и социална политика, за работа и достойни доходи за всички, за ефективно здравеопазване и качествено образование, за спазване на човешките права, демокрация, солидарност, справедливост и свобода.

Ние, от Платформа „Социализъм ХХІ век“, ще бъдем в Борисовата градина в София на 1 май, неделя, от 11.00 ч., на организирания от ГС на БСП Първомайски празник и призоваваме всички Вас да се включите в него. Очакваме Ви на щанда на списание „Ново време“, за да разговаряме по всички вълнуващи ни актуални въпроси и за да покажем, че за истинските социалисти и симпатизанти верността към идеите и историята са по-ценни от моментните държавни постове и участието във властта без ясни цел и принципи.

Защото НИЕ СМЕ БСП!

ИК на ИПО Платформа „Социализъм ХХІ век“

28 април 2022 г.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук