ФОРУМ ЗА ПРОГРЕСИВНИ ЛЕВИ РЕШЕНИЯ

0
1043

На 12 май 2023 г.  Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент – Петър Витанов, Сергей Станишев, Елена Йончева, Цветелина Пенкова, Иво Христов организират  „Форум за прогресивни леви решения“, който ще се проведе от 10.00 часа, в Sofia Event Center, Мол „Парадайс“, бул. „Черни връх“ № 100, ет. 3.

Събитието ще постави акцент върху левите политики в навечерието на приемането на бюджета и кампанията за Местни избори 23. „В днешния труден момент партиите имитират диалог в невъзможност да посочат накъде да върви България. Ние от Делегацията на българските социалисти в ЕП вярваме, че именно левите политики ще дадат шанс на страната да прекрачи напред.

Ситуацията, в която се намира България иска своите леви решения. Лявото не е и никога не е било само пенсии и заплати. То е солидарност, решителност и действие. Знаем го, защото европейската социалдемокрация днес има своя социален отпечатък върху политиките на ЕС, настоява Зеленият преход да е честен и справедлив, и дава шанс на всеки. Не стана без борба. Напротив. И вече е ясно, че левите са прави, а десните грешат. Това трябва да се случи и в България. Подобна промяна в мисленето е трудна, но възможна и в някои случаи – много спешна. Дали ще бъде лесно? Не. Но определено си заслужава да опитаме.“

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук