ОСОБЕНОСТИ НА БУДОАРНАТА РУСОФОБИЯ

България - поредното прокси за войната срещу Русия

0
645

1.
Летище София. 3 юли 2022, неделя, жега.
Слънчасал индивид подвиква лениво „Чемодан, вокзал, Мацква!”. Сал той изпраща 70-те щирлици, предвождани от готвачката тьотя Дуся, шеф на руската резидентура. Сред изгонените – току-що пристигналият директор на Руския културен център и учители от руското училище. Те тия са най-опасни! Култура, образование, Пушкин – ужаzzz! Рояк дръжки на микрофони се щурат напред-назад, и те руски шпиони ловят. Няма ги хоноруваните русомразци, украинските знамена, отровните дуети, квартети, тъпанджии и вувузелници. Няма го хихикащият тв-водещ, да натърти: „От самото начало на своето кратко съществуване Московията ражда зло. Ако днес не заличим Русия от тази планета, утре няма да имаме планета”… И няма кой да извика едно „Слава Украине!”, па да лисне бидон кървава боя, ей тъй, на изпроводяк, политкоректно …
Гузно отсъствие. Що така?
А как гръмовни бяха предните дни! Разтресоха всички фейсбуци и туитъри с питекантропски вой и междуметия: „Ехаааа! Удрииии! Хахахаха! Хихихи! Кеф, кеф, кееееф! Густо, густо, густо! Еваларка! Бравоооо! Уау! Бау! Тръц! Гоуем бъzик! Киро извади големи топки! Киро втори Стамболов! Киро нашият Маккарти! Киро български Бандера! Киро е пич! Малко му е на Мордор! Малко са 70 рашистанци, те цяла дивизия шпиони дислоцираха в България! Започна нашето освобождение! Трети юли – национален празник! Шут в мордата на русийката! Да затворим пасоля! Да пратим оръжие на Украйна! Да взривим Альоша! И МОЧА, и МОЧА! Не щем руzzки газ! Не щем руzzки нефт! Ш`си сипа една руска водка! Т`ва е световен рекорд, с който можем да се гордеем!”… И т.н., и прочее…

2.
Новий Стамболов, нашият Маккарти, българският Бандера, постави световен рекорд по гонение на руски дипломати. „Цивилизованият” Запад му ръкопляска като на говорящ макак в цирка…
За този срамен акт на остатъчния премиер няма решение на МС. Няма позиция на МВнР. Има разпореждане до МВнР от будоара на Лена. Няма никакви доказателства на ДАНС за неправомерна дейност на руските дипломати. Има списъци, натаманени от ДАНС по устна заповед на скъпия ни Маккарти. Няма решение на Съвета по сигурността към МС, щото Съветът дава съвети, не взима решения. Даже точица в дневния ред на Съвета няма. Прокуратурата си няма хал хабер. Научава от медиите. Няма разкрита агентурна мрежа. Няма ни един арестуван българин, вербуван от тьотя Дуся. Как пък при 70 руски шпиони, при цяла дивизия кагебейци, дислоцирана в България, не се намери барем един помагач! Тюх! Тия от ДАНС много некадърни, бе!
Президентът на Републиката – в пълно неведение. Заминава за Марид с външния министър. След 5 минути новий Стамболов обявява: „Отзовавам 70 руски дипломатА”… Всуе се потят симовци, зафировци, божанковци и прочее корнелианци от последния ден, белким прикачат някаква вина, отговорност или съпричастие на Румен Радев към русофобската авантюра.
Изобщо – Бог високо, Президентът в Мадрид, Киро и Лена в будоара, Нинова – в долния ъгъл…
Там, в долния ъгъл, Нинова разигра водевил за пред бабините козички, и с назидателен глас разпореди Президентът да уволни шефа на ДАНС, остатъчният премиер да изхвърли Лена от будоара, и още някого от някъде, и това – в позата на Антигона, строга и решителна, с цялата си нелепост и фалш. То и за водевил талантец трябва.

3.
Само един будоар може да роди такава скандална, безпрецедентна, незаконна и невежествена провокация. Будоарът не прави разлика между дипломати, служители, технически персонал и членове на семействата. Акредитираните руски дипломати в България са 40 (официална справка на МВнР), будоарът гони 70 от тях. Светът е зашеметен.
Покъртителна е безграмотността на Стамболов/Бандера/ Маккарти. „Отзовавам 70 руски дипломатА”, каза той. Горд в невежеството си. Само изпращащата страна (в случая Русия) може да отзове своите дипломатИ. Друг бисер: „Закриваме временно консулството в Екатеринбург”. Една дипломатическа мисия се открива или закрива. Временно може да бъде затворена, не и закрита. Между „затварям” и „закривам” има разлика. Съществена. Тънка работа е българският език. Дипломацията – също.
Будоарът от тънкости не отбира. Има си дневен ред и задачки, писани оттатък или отсам Атлантика. Има си мантри, заклинания и опорни точки.
А) „Русия свали правителството!”. Ерго, руската агентура е разконспирирана – ГЕРБ, ДПС, „Възраждане” и част от ИТН.
Б) „Русия ни спря газа!”. Не Русия „ни спря газа”, а остатъчното правителство отказа да открие разплащателна сметка в рубли. Ние сме за пример и подражание в ЕС. Самоубийствено. Новий Стамболов виси с китка в ръка и чака двата американски танкера, пък те взели, че акостирали в Турция. Междувременно ВАС разреши добива на газ в Добруджа. Сбогом, Добруджа! Ето така ще накажем Путин! Хем плащаме с 30% повече за същия руски газ през посредници, хем ще си унищожим житницата. А Путин нека страда! Тъй му се пада!
В) „Искаме реципрочност!”. От сутрин до вечер – вопли за „реципрочност”. Нашето посолство в САЩ наброява 10-12 души. Общо. Обитателите на американското посолство в София са 87 (официален списък на МВнР). 87 деца невинни от църковен хор! Какъв е критерият за „реципрочност”, коя е отправната точка, мярката, оптималното число? Няма отговор. Важното е, че за Русия има „реципрочност”, за САЩ – няма.
Обаче!
Никъде във Виенската конвенция не пише нищо за никаква реципрочност. Тази дума не съществува в Конвенцията. Но има друго. На 19 октомври 1967 г. Народното събрание на НРБ ратифицира Конвенцията с резерва по ал.1 на член 11, в която се казва, че „в случай на различие по определянето на числеността на персонала на дипломатическото представителство, този въпрос трябва да бъде уреден по споразумение между изпращащата и приемащата държава”.
Москва ратифицира Конвенцията със същата резерва. Резервата не е отменена. Не е отменена и процедурата за предварително споразумение и взаимно съгласие. Будоарът изхвърли 70 руски дипломати и служители под знамето на митичната „реципрочност”, опорочи и зачеркна българската позиция, установена преди 55 години. В пристъп на невежество и спекулативен плам.
Г) „Русия ни обяви за вражеска държава”!
Я да видим кой, кога и кого е обявил за враг!
Годината е 2017-а, премиер -Борисов. На 23 август МС приема годишен доклад за националната сигурност през 2016 г. Страници – 112. Автор – неизвестен. Докладът е приет за 7 секунди. Без въпроси, дебати, съгласия, несъгласия. Безсловесно. Експресно. Единодушно. Душно.
За 7 секунди МС обяви Русия за основна заплаха; рушител на „единна, свободна и мирна Европа”; и подмолен „източник на регионална нестабилност” в Балтийско, Черно и Средиземно море.
Русия е виновна, защото: „засилва своите военни способности” (вместо да легне и да мре); интегрира Крим (вместо да го приподнесе на САЩ, коленопреклонно и с панделка); и защото „разширеният излаз на тази страна до акваторията на Черно море, вкл. до енергийните залежи в него (!), води до трайно нарушаване на геостратегическия и военния баланс в Черноморския регион”. Някой да не е разбрал?
Русия е виновна също за „влошаването на отношенията с НАТО и ЕС”, защото задълбочава кризата със своите „интензивни опити за възстановяване и разширяване на сферите на влияние” и коварно представя тези опити „като равноправно и взаимно изгодно сътрудничество” .
И най-сетне – Русия е главният дестабилизатор не само на Европа, „но и отвъд Атлантическия океан”.
Изобщо – Русия е виновна, защото съществува.
„Това съм казал, това пише в доклада! Във всички срещи на НАТО – на върха, под върха, във всички изказвания на Столтенберг, на всички експерти, Русия се сочи като основна заплаха. Ние сме с НАТО и НАТО е с нас! Това е доктрината „НАТО”. Ние участваме с нашите доктрини в доктрината „НАТО”. Ако стане война, ние ще се бием на страната на НАТО. Ако НАТО ни призове, ще воюваме с Русия!”, повели корифеят на геополитиката Борисов. Аха. Имали сме били доктрини. „Нашите доктрини”. Няколко доктрини. Множество доктрини. Всичките – писани на, под и около върха на НАТО.
Една е доктрината на „цивилизования” Запад: да пресече руските енергийни потоци към Европа; да наплаши и насъска Европа срещу Русия; да прекъсне всякакви връзки на Русия с Европа; да огради Русия с железен кордон, да я натика в изолатор; да създаде антируски блок под американски контрол и да предизвика световна война.
На 5 октомври 2017 г. Народното събрание приема доклада (104 „за”, 96 „против”, „въздържали се” няма). Вярно, на 1 септември 2016 г. Парламентът прие доклад на МС за националната сигурност за 2015 г., но тогава „основната заплаха Русия” е спомената някак свенливо. Написах всичко това преди 5 години, ама кой да чете!

4.
„Решението за руските дипломати не е мое!” – това е единственото вярно изречение, произнесено от новий Стамболов. Има ли изобщо някакво негово решение?
Преди години Паси и Кунева с едно нонпейпърче закриха ІІІ и ІV блок на АЕЦ „Козлодуй” зад гърба на Парламента и през главата на Президента. Първанов се дивеше за какво го поздравяват тъй сърдечно в Брюксел и защо Ферхойгенът напиня да го целува… Тогава дуетът „Паси&Кунева” превърна България от енергиен фактор в енергиен просяк.
Днес дуетът „Киро&Лена”, в съучастие с Нинова, нейните „десни ръце”, „сиви кардинали”, „началници на кабинети”, интриганти и назначенци всякакви, изтъргувани срещу постове и обещания, превърнаха България в мишена, в прифронтова държава, в услужливо момченце за мръсни чужди поръчки, в лабораторна мишка; вчислиха ни сред ястребите, отредиха ни незавидната роля на поредното „прокси” за войната срещу Русия!
Щото на „цивилизования” Запад не му стига Украйна, не му стигат страни, където русофобията е професия, не. Трябват му народ и държава с изконни, многовековни, братски връзки с Русия. Ние сме тази държава, ние сме този народ. И тези връзки трябва да бъдат разрушени, историческата памет – потъпкана и подменена, националното съзнание – заличено и деморализирано, народния олтар – осквернен.
Така „цивилизованият” Запад ще се сдобие с една територия, населявана от някакво безпаметно, бездуховно, безисторично племе – идеално пушечно месо за Трета световна война. Каква по-ценна победа, какво по-ценно завоевание! И всеки, който не ръкоплещи на тази стратегия, който не се подчинява, ще бъде разобличен и заклеймен като путинист, рашист, русороб, рубладжия, четирихилядник… Това е „философията” на будоарната, жълтопаветната русофобия – отглеждана, обгрижвана, ухажвана, брутална, цинична, вреслива, спекулативна. Русофобията е състезание по безчестие.

5.
Що ще БСП в тази блатна компания? БСП е била преследвана репресирана, разстрелвана. Но никога унижавана. И за да е позорът пълен, ПП блокира сметките на руското посолство! Ние сме на косъм от скъсване на дипломатически отношения с Русия. А Нинова възрадва ПП: „Нашите позиции съвпадат с вашите приоритети. Удовлетворени сме от проекто-програмата. Не поставяме червени линии!”. Le petit general e комплиментарен:„БСП не само не пречат на депутинизацията, а най-активно помагат!”.Зафиров заключи енигматично: „Ескалацията ще деескалира”…
Прочее, Борис Джонсън освободи торите от себе си.
Време е, Нинова.

08.07.2022

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук