„СОЦИАЛИЗЪМ XXI ВЕК“
БСП-НИНОВА – ПОЗОРНА ПАТЕРИЦА НА ЦИНИЧНАТА ПОДМЯНА

0
917

Пет дни преди заседанието на НС г-жа председателката заяви недвусмислено "подкрепяме категорично правителството и политиката на министър-председателя Кирил Петков". Както винаги Нинова постави НС пред свършен факт, обезсмисли всякакви дискусии и предопредели решение, взето двулично, от отровното дуо Нинова-Методиев. НС като ръководен орган на БСП е напълно маргинализиран и в голяма степен изтъргуван. Замяната на А. Зафиров с Б. Гуцанов като орг. секретар няма да удържи свлачището на разпада на БСП.
На този фон вчера НС на БСП „взел позиция“ за „изработване на програма за управление на държавата в рамките на сегашната коалиция“ до края на годината „с цел преодоляване на кризите“?!
Явно другарите предпочитат да си остават с широко затворени очи за очевадната истина, че такава коалиция НЯМА, че хората виждат само
четирима безнадеждно затънали в лъжи и интриги за пари и власт „играчи“, цинично подигравайки се с техните очаквания за друго качество парламент, правителство и политика. При това с гибелни дългосрочни последици за страната.
Истински отговорното решение е друго:
1. Незабавно изтегляне на министрите на БСП от кабинета, подчинен на самоуправството Петков-Василев;
2. Принципна подкрепа в Народното събрание за актуализацията на бюджета и приемането на неотложни законопроекти;
3. Категорична позиция за извънредни парламентарни избори тази есен;
4. Незабавно свикване на заседание на 50-тия Конгрес на БСП!
Отказът на ръководителите на „Позитано“ 20 да подчинят поведението си на интересите на страната като остават вкопчени в отредените им властови кресла, неизбежно води до окончателен разпад на остатъците от доверие към деградиралата до „лидерски проект“ БСП. Като дееспособна масова политическа партия, като политическа сила способна да даде изразяв и да реализира очакванията на хората за обрат към национално отговорна и социално ангажирана алтернатива!
Едно е сигурно – за подобно предателство към висшите национални интереси се носи възможно най-тежка отговорност, която няма как да подмине лично Корнелия Нинова, както и подвластното й партийно ръководство!

ИК на ИПО Платформа „Социализъм XXI век“

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук